H ile başlayan kaç ilimiz var

H ile başlayan kaç ilimiz var
Türkiye'de H harfi ile başlayan kaç il vardır, H harfi ile başlayan illerimiz, H ile başlayan şehirler hangi bölgelerdedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye'de ''H'' harfi ile başlayan toplam 2 tane il bulunmaktadır. Bu iller aşağıdaki gibidir;

  • Hakkari,
  • Hatay.

Hatay aynı zamanda büyükşehirdir.

İllerin içinde 8 tane H harfi var, (Eskişehir, Gümüşhane, Hatay, Hakkari, Kırşehir, Kütahya, Nevşehir, Ardahan)

H ile başlayan illeri kısaca tanıyalım

Hakkâri, eski ismi Çölemerik, Hakkâri ilinin merkezi olan şehirdir. Türkiye'nin en güney doğusundadır. Hakkâri Merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerine bağlı 4 Belde, 122 Köy, 368 Mezra, bu yerleşim birimlerinde şehir merkezlerinde 239.455, kırsal kesimde 97.126 toplam 336.581 nüfus bulunmaktadır.

Hatay, Akdeniz'in doğu şeridinde 35° 52' - 37° 4' kuzey enlemleri ile 35° 40' - 36° 35' boylamları arasında yer alan Hatay'ın doğusunda ve güneyinde Suriye, batısında Akdeniz, kuzeybatısında Adana, kuzeyinde Osmaniye ve kuzeydoğusunda Gaziantep bulunur.

H harfi ile başlayan iller hangi bölgelerde

Akdeniz bölgesinde olan iller, Hatay,
Doğu Anadolu bölgesinde olan iller, Hakkari.

126
89
61
60
59
60
59
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.