Haccın insana kazandıracağı erdemler

Haccın insana kazandıracağı erdemler
Haccın insana kazandıracağı erdemler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Haccın Kazandırdıkları 
1 - Hac, dînî duyguları kuvvetlendirir.
2 - Hac, insana zorluklara karşı dayanma gücü kazandırır.
3 - Hac insana mahşer gününü hatırlatır.
4 - Hac, İslâm kardeşliğini pekiştirir.
5 - Hac, günahlara keffaret olur.
6 - Müslümanlar arasında meşveret vesilesidir.
7 – Müslümanlar arasında ekonomik ilişkilerin canlanmasını sağlar.
8 - Hülasâ hac, dünya ve âhiretle ilgili, kişisel ve sosyal pek çok faydaları olan bir ibadettir.

“Hacca gitmek, görüş açımı alabildiğine genişletmiştir. Bu gezi, benim ruhuma yeni bir İslam anlayışı yükledi. Kutsal beldede geçirdiğim iki hafta içerisinde, Amerika’da geçirdiğim 39 yıl boyunca hiç rastlamadığım şeylere şahit oldum. Bütün ırkları, bütün renk tonlarıyla tanıdım. Irk ayrımcılığının olmadığı gerçek kardeşlik anlayışını gördüm.” (Alex Haley, Malcolm X, s. 572.)

“Hac ibadetinin başlangıcı sayılan ihrama girme ritüeliyle birlikte hacıların dünyadan sıyrılarak manevi bir boyuta geçtikleri, hac ibadeti süresince ölümü ve ölüm sonrası hayatı düşündükleri görülmektedir.” (Ahmet Rifat Geçioğlu, Hac İbadetinin Bireysel Dinî Yaşayış Üzerindeki Etkileri: Bir Tipleme Denemesi, Bilimname, S. 37, s. 257.)

“Meşakkatli bir ibadet olan hac ibadeti, oluşturmuş olduğu duygusal atmosfer ve öncelemiş olduğu Allah rızasıyla, mümin bireyde önemli erdemlerin gelişmesine de ciddi katkılar sağlamaktadır. Dindarların ibadet için bir araya gelmeleri, onlarda dikkatlerin bir noktaya çevrilmesi ve aynı harekete geçirici güç için gönüllerinin açılmasını sağlamaktadır. Cemaat hâlinde insanların sezgi gücü artmakta, duyguları şiddetlenmekte, iradeleri daha önce olmadığı kadar harekete geçebilmektedir.” (Faruk Karaca, Bütün Yönleriyle Hac Tartışmalı İlmî Toplantı, s. 240.)

3
3
3
1
1
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.