Haçlı kavramı size ne ifade ediyor

Haçlı kavramı size ne ifade ediyor
Haçlı kavramı size ne ifade ediyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Haçlı kavramı Hristiyan Avrupa’sının doğunun zenginliklerini ele geçirme düşüncesiyle düzenlenen seferlerde dini kimliğin ön plana çıkarılması ve gerçek nedenlerin perdelenmesini ifade eder. Bu orduyu oluşturan askerlerin giymiş olduğu kıyafetlerde Haç işareti olmasından dolayı bu isimle anılmıştır.

Haçlı Seferleri ya da Haçlı Akınları, 1096-1272 yılları arasında, Avrupalı Katolik Hristiyanların, Papa'nın talebi ve çeşitli vaatleri üzerine, genellikle Müslümanların elindeki Orta Doğu toprakları (Kutsal Topraklar) üzerinde askeri ve siyasi kontrol kurmak için düzenledikleri akınlar bütünüdür.

  • Dini faktörlerin etkili olduğu bir durumdur.
  • Müslümanları ilerlemesi ve Hristiyan dünyası için tehdit oluşturması karşısında Papanın’da destekleri ile Hristiyanlar Müslümanlara karşı birleşerek büyük ordular meydana getirdiler.
  • Haçlı Seferleri 1096-1272 yılları arasında yapılmıştır.

221
136
387
135
136
151
205
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.