Haçlı Seferleri’nin Türk İslam dünyası üzerinde sosyokültürel etkileri

Haçlı Seferleri’nin Türk İslam dünyası üzerinde sosyokültürel etkileri
Haçlı Seferleri’nin Türk İslam dünyası üzerinde sosyokültürel etkileri neler olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Haçlı Seferleri, İslam coğrafyasında çok büyük yıkımların ve yok oluşların nedenleri arasında yer almaktadır. Tarih boyunca birçok Haçlı Seferi düzenlenmiştir. Türk İslam dünyasında da bu seferlerin sosyal ve kültürel etkileri olmuştur. Hristiyan zulmünden kaçan kişilerin İslam beldelerine sığınması da söz konusu olmuştur.

Bu seferler dolayısıyla, Hristiyan kültürüne ve hışmına olan karşı duruş ya da direniş her zaman taze olmuştur, sanır, hoşgörü ve adalet sosyal yapının ve dokunun vazgeçilmez unsurları arasında yer almıştır. Kültürel olarak ise çok uluslu devletlerin medeniyet kurması etkili olmuştur. Bu da İslam dünyasının güç kazanmasını sağlamıştır. 

  • İslam dünyasında Türkler öne çıkmaya başlamıştır.
  • İslamiyet'in korunması ve yayılmasında etkin rol almışlardır. Savaşlardan kaçan Hristiyan kişiler de İslam dünyasına sığınmıştır.
  • Türkler ve gayri müslim kişiler arasında etkileşim ve iletişim artmıştır.
  • Hristiyanlara olan tepki ve hırs her zaman taze kaldı.
  • Savaştan kaçan gayri müslim kişiler de İslam dünyasına sığındığı için, toplumda adalet, hoş görü her zaman var olmuştur. İnsanların inançlarına karışılmamış, baskı yapılmamıştır.
  • İslam dünyası güç kazanmıştır.
  • Çok uluslu devletler kuruldu ve Haçlı seferleri çok uluslu medeniyetlerin gelişmesine neden oldu.
  • İslam ülkelerinin zenginliğini, kültürünü ve medeni buluşlarını örnek aldılar ve ülkelerinde öğrettiler.

1163
552
572
345
345
345
882
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.