Hafif yaralanma nedir

Hafif yaralanma nedir
Hafif yaralanmalar hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz..

Hayatımız boyunca birçok kez kaza geçirebiliriz. Bu kazalar kimi zaman dikkatsizlik kimi zaman dalgınlıklar nedeniyle başımıza gelmektedir. Bu kazalar sonucunda da irili ufaklı yaralanmalar yaşarız. Küçük çaplı kazalarda yaşadığımız küçük çaplı yaralanmalar hafif yaralanmalardır.

Evde tedavisi mümkün olan ve acil müdahale gerektirmeyen yaralanmalara hafif yaralanmalar denir. Hafif yaralanmalar, çürük, çizik, bere, sivilce, morar, kan toplama, sıyrık tarzı yaralanmalardır. İlk yardımın bile gerekmediği sadece birkaç müdahale ile tedavisinin gerçekleşmesi mümkün olan yaralanmalar hafif olarak sınıflandırılmaktadır. Hafif yaralanmalarda tedavi aşamasında önemli olan yöntemleri bilmektedir.

Buz tedavisi, merhem tedavisi, yara bandı kullanma, sargı yapma ve mikroptan koruma gibi önlemlerle hafif yaralanmalarda müdahale gerçekleştirilebilir.

751
531
1000
200
600
350
501
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum