Hafif yaralanmalarda yapılan ilk yardım uygulamaları

Hafif yaralanmalarda yapılan ilk yardım uygulamaları
Hafif yaralanmalarda yapılan ilk yardım uygulamaları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hafif yaralanmalarda yapılacak ilk yardım uygulamaları farklıdır. Hafif yaralanmalarda yaralanan kişi ve yakınındakiler de ilk yardım yapabilir. Bu nedenle bir yaralanmanın hafif yaralanma olup olmadığına karar verebilmek önemlidir. Sıyrık, bere, çürük ve ezik gibi yaralara hafif yaralar, bu yaralara neden olan yaralanmalara da hafif yaralanmalar denir.

Hafif yaralar önemli bir sağlık sorunu değildir. Ancak yaranın mikrop kapmasını önlemek ve yaranın iyileşme süresini kısaltmak için doğru müdahale edilmelidir.

İlk yardım uygulamalarında öncelikli amacın hastaya, yaralıya zarar vermemek olduğu unutulmamalıdır.

Hafif yaralanmalarda kişi kendisine ilk yardım uygulayabilirse de mecbur olmadıkça tek başına yapmamalıdır. Aile büyüklerinden, arkadaşlarından veya öğretmeninden yardım istemelidir.

33
100
10
10
10
10
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.