Hafif yaralara nasıl müdahale edilir

Hafif yaralara nasıl müdahale edilir
Hafif yaralara nasıl müdahale edilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hafif yaralanmalarda yapılacak ilk yardım uygulamaları farklıdır. Hafif yaralanmalarda yaralanan kişi ve yakınındakiler de ilk yardım yapabilir. Bu nedenle bir yaralanmanın hafif yaralanma olup olmadığına karar verebilmek önemlidir. Sıyrık, bere, çürük ve ezik gibi yaralara hafif yaralar, bu yaralara neden olan yaralanmalara da hafif yaralanmalar denir.

Hafif yaralar önemli bir sağlık sorunu değildir. Ancak yaranın mikrop kapmasını önlemek ve yaranın iyileşme süresini kısaltmak için doğru müdahale edilmelidir. İlk yardım uygulamalarında öncelikli amacın hastaya, yaralıya zarar vermemek olduğu unutulmamalıdır.

Hafif yaralanmalar neticesinde oluşan morarma ve şişmeyi önleyebilmek için yaralanmış bölgeye soğuk uygulaması yapılmalıdır. Bunun için bir bez, havlu veya poşet içine koyulan buz yaralanmış bölgeye uygulanır. Bu uygulama morarma ve şişliğin azalmasını sağladığı gibi duyulan acının azalmasını da sağlar. Solunum hayati bir fonksiyon olduğu için kısa süreli durması bile önemli sorunlara neden olabilir.

555
524
40
85
179
135
374
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.