Hak doğrunun yardımcısıdır atasözünün anlamı nedir

Hak doğrunun yardımcısıdır atasözünün anlamı nedir
Hak doğrunun yardımcısıdır, Allah, doğru olana yaptıklarının mükafatını mutlaka verir. Doğru kimseler ilk planda başarısız gibi görünseler de tutumlarını devam ettirdikleri sürece başarıya ulaşacaklardır.

Allah'ın emirleri doğruluk, dürüstlük, hak ve adaleti öngörür. Böyle davranan kişilere de Allah her zaman yardım eder, her sıkıntısını def eder. Binaenaleyh en zor durumlarda herkes Allah'a yakanır. Oysa her zaman doğru olup onun istediği gibi bir kul olmak gerekir. Nitekim güçsüz olduğu halde doğruluktan ayrılmayan kişilere zarar erişmez; erişse de Allah onlara yardımını esirgemez. Kişilerin herkesle arası açık olsa da Allah ile dost olduktan sonra korku yoktur. Unutmamak gerekir ki bu dünyanın bir de ahireti vardır.

Doğruluktan ayrılmamayı tavsiye için söylenir.

Hak doğrunun yardımcısıdır atasözünün anlamı, açıklaması, ana fikri nedir?

Allah, doğru olana yaptıklarının mükafatını mutlaka verir. Doğru kimseler ilk planda başarısız gibi görünseler de tutumlarını devam ettirdikleri sürece başarıya ulaşacaklardır.

Ana fikri : İşlerini doğru yaptığına inanan, doğru yoldan ayrılmayan kişilere Allah en büyük yardımcıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

4
1
2
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.