Hâkka suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Hâkka suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Hâkka suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Hâkka suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Hâkka suresi kaç sayfadan oluşur, Hâkka suresi toplam kaç sayfa, Arapça 565 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Hâkka suresi 565. sayfadan başlar ve 567. sayfada biter,  29. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 52 âyettir. Sûre, adını birinci âyeti oluşturan“el-Hâkka” kelimesinden almıştır.

Hâkka, mutlaka gerçekleşecek olan kıyametdemektir. Sûrede başlıca, Kıyameti inkâr edenlerin görecekleri cezalarve mü’minler ile kâfirlerin dehşetli Kıyamet günündeki hâlleri konu edilmektedir.  Mushaftaki sıralamada altmış dokuzuncu, iniş sırasına göre yetmiş sekizinci sûredir. Mülk sûresinden sonra, Meâric sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Hâkka suresinin konusu

Sûrenin ana konusu vahiy yani Kur’an’ın ilâhî kelâm oluşu ve peygamberliktir. Ayrıca kıyamet halleri; yeryüzünde fesat çıkaran ve peygamberleri yalancılıkla itham eden Âd, Semûd, Lût, Firavun, Nûh kavimleri gibi eski kavimlerden, bunların başına gelen musibetlerden söz etmekte, âhirette mutlu ve bedbaht olacak kimselerin durumlarını açıklamaktadır.

Arapça 565 nasıl yazılır : ٥٦٥

Hakka Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Hakka Suresini (vird olarak) okursa, Allah’u Teala, onu (kıyamet gününde) kolay bir hesapla hesaba çeker."(Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü Aklis-Selim), 9/28)

Rivayet edildi ki:

  • Ahiret mutluluğuna ermek için 71 defa okunur.
  • Her kim Hakka suresini okursa, başından ayaklarına kadar nur olur.
  • Bu sure yazılıp bir su içersine bırakılması ve yeni doğan çocuğun ağzına bu sudan sürülmesi, ileride çocuğun zeki olmasına tesir eder.
  • Düşmanı uzaklaştırmak için okunur.
  • Bu sure yazılıp, hamile bir kadının boynuna asılırsa, karnındaki cenin her türlü tehlikeye karşı muhafaza edilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

6
0
70
0
0
1
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.