Halil İbrahim sofrası ya da Halil İbrahim bereketi

Halil İbrahim sofrası ya da Halil İbrahim bereketi
Halil İbrahim sofrası ya da Halil İbrahim bereketi ifadelerini hiç duydunuz mu, sizce bu ifadeler ne anlama gelmektedir?

Bu ifadeler, Hz. İbrahim’i kastetmek için söylenir. Hz. İbrahim, cömertliği ve misafire ikramda bulunması ile meşhur olan bir peygamberdi. Tanıdık tanımadık herkese yemek yedirmekten hoşlanırdı. Halil İbrahim sofrasına, herkese açık olmakla birlikte, hiç tükenmediği için de Halil İbrahim Bereketi denilmiştir.

“Halil İbrahim sofrası” tabiri günlük hayatta “her gelenin kabul edildiği sofra” anlamında kullanılmaktadır.

Hz. İbrahim(a.s), Allah dostu anlamına gelen “Halîlullah” lakabıyla da anılmaktadır. Hz. İbrahim, misafiri ve onlara ikramda bulunmayı çok seven bir kişidir. Sofrasından misafir eksik olmadığı ve evinin bereketi hiç azalmadığı için kendi lakabı olan Halîlullah, ismi ile beraber kullanılmaya başlanmış, “Halil İbrahim sofrası” ve “Halil İbrahim bereketi” kavramları ortaya çıkmıştır.

Farklı kaynaklarda bu kavramlar için aşağıdaki hikayeden dolayı Halil İbrahim bereketi denildiği de ifade edilmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.