Kur’an-ı Kerim’de yer alan dua örnekleri

Kur’an-ı Kerim’de yer alan dua örnekleri
Kur’an-ı Kerim’de yer alan dua örneklerini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kur’an-ı Kerim’de yer alan dua örnekleri aşağıdaki gibi olacaktır;

  • ''Ey Rabbimiz! Günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlığımızı bağışla; ayaklarımızı (yolunda) sabit kıl; kâfirler topluluğuna karşı bizi muzaffer kıl! '' (Âl-i İmran suresi, 3/147. ayet)
  • '' Ve şöyle derler: Rabbimiz! Cehennem azabını üzerimizden sav. Doğrusu onun azabı gelip geçici değil, devamlıdır.”(Furkan suresi, 25/65. ayet.)
  • “(Onlar şöyle yakarırlar:) Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize tarafından rahmet bağışla. Lütfu en bol olan sensin.” (Âl-i İmran suresi, 3/8. ayet)
  • “(Ve o kullar): Rabbimiz! Bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla ve bizi takvâ sahiplerine önder kıl! derler.” (Furkan suresi, 25/65, 74)
  • “Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle; ey Rabbimiz! Duamı kabul et! Ey Rabbimiz! (Amellerin) hesap olunacağı gün beni, ana-babamı ve müminleri bağışla!” (İbrahim suresi, 14/40-41)

Kur'an'da yer alan pek çok sure de duadır. Buna en güzel örneği Fatiha suresi olarak verebiliriz. Yukarıda yer alan ayetlerde de yüce Allah (c.c) bizlere nasıl ve ne şekilde dua edebileceğimiz konusunda bilgi vermiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.