Hanefi ve Şâfii mezheplerinin fıkıh tanımını karşılaştırınız

Hanefi ve Şâfii mezheplerinin fıkıh tanımını karşılaştırınız
Hanefi ve Şâfii mezheplerinin fıkıh tanımını karşılaştırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fıkıh kelimesi anlam ve anlayış tarzını belirten bir sözcüktür. Fıkıh kelimesi terim olarak da kullanılır. İslami kanunlara ve bu kanunlar hakkındaki teorik bilgiler ile pratik uygulama çalışmalarına fıkıh denir.

  • Hanefi mezhebi İslam dinindeki Sunni mezheplerden biridir, Hanefilerin inançlarının bulunduğu mezhep ise Maturidiliktir. Hanefi mezhebinin kurucusu Ebu Hanife'dir. Günümüzde hanefilik mezhebine bağlı olan Müslümanlar İslam aleminin yaklaşık %56sını oluşturmaktadır. Bu anlamda takipçisi en fazla olan mezhep Hanefilik mezhebidir.
  • Şafii mezhebi ise ismini İmam Şafi'den almıştır. İslam'da ortaya çıkmış olan dört büyük mezhepten birisidir. Namazı bozan hareketlerden kaçınmak ve abdest aldıktan sonra belli hareketlere dikkat etmek bu mezhep açısından çok önemlidir.

Dünyada Semavi din denilen üç din bulunmaktadır. Bunlar İslamiyet, Hristiyanlık ve Museviliktir. Tüm bu dinler de inançlar ve davranışlar arasındaki küçük farklar nedeniyle mezheplere ayrılmıştır.

Mezhep farkları ibadet farklarına dayanır ancak dinin vermek istediği mesaj ortaktır. Bu anlamda mezhep farklılıklarını çok belirleyici kılmadan dinin vermek istediği mesajı anlamak daha önemlidir. Herkes iyilik yapmalı ve çevresine özenli davranmalıdır. Hırsızlık, kötülük gibi haram davranışlardan kaçınılmalıdır.

1354
1234
293
511
257
978
1146
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.