Hangi adda bir güreş terimi yoktur

Hangi adda bir güreş terimi yoktur
Hangi adda bir güreş terimi yoktur sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi adda bir güreş terimi yoktur

A- Elense
B- Kafakol
C- Kolkanat

Doğru Cevap: Kolkanat

Kafakol, güreşte, bir elle rakibin bileğini koltuk altına sıkıştırıp öteki elle ensesinden sıkıca tutarak sıkıştırılan yana hızlı bir dönüşle rakibin altına girip diz çökerek onu omuz üzerinden aşırıp sırtüstü getirmeye yönelik bir oyun.

Elense, yağlı güreş oyunları içinde pehlivanların korkulu rüyasıdır. Elense oyununda sağ kolun çok gergin olması gerekir. Bu kol hasmın boynunun köküne kadar dayanır. Başparmağınız gırtlağı üzerinde, dört parmağınızda ensesindedir. Sol kolunuz sarkık durur veya sallanır aynı hal hasmınızda da vardır. Pehlivanlar yağlı güreşlerde elense’yi bir ölüm oyunu olarak nitelemektedir. Kırkpınar yağlı güreşlerine katılan başpehlivanlarının müthiş elense çektiği bilinmektedir. Elense çeken başpehlivan rakibini yüzüstü kapaklandırır yahut o hızla birkaç adım yürüyerek yere yuvarlanır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.