Hangi adla bir balık türü yoktur

Hangi adla bir balık türü yoktur
Hangi adla bir balık türü yoktur, palyaço balığı, güneş balığı, papağan balığı ve mürekkep balığı sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi adla bir balık türü yoktur

A- Palyaço balığı
B- Güneş balığı
C- Papağan balığı
D- Mürekkep balığı

Doğru Cevap: Mürekkep balığı

Mürekkepbalığı, Kafadanbacaklılar sınıfının, Onkollular grubundan denizlerde yaşayan bir yumuşakça. Hepsi ayrı eşeylidir. Solungaç solunumu yaparlar. Ağız bölgesinden çıkan 10 adet kolları vardır. İki kolu diğerlerinden daha uzundur.
İskaroz ya da papağan balığı, Scaridae familyasından kemikli balık türü. Türkiye'de Akdeniz, Ege ve Marmara denizlerinde görülürken, açık denizlerde Akdeniz kıyılarından itibaren Kuzey Afrika'nın Batı sahillerine kadar popülasyonu mevcuttur. Genel olarak sıcak ve ılıman denizlerde yaşarlar.

Bilinen 30’a yakın türü olan, canlı renkleriyle göze çarpan palyaço balığı, çoğunlukla Kızıldeniz, Hint Okyanusu ve Pasifik Okyanusu’ndaki sığ sularda yaşar. Ortalama boyu 6 cm’dir. Genellikle mercan kayalıklarını kendine mesken edinen bu türdür.Yaşam alanı olarak anemon ismiyle bilinen, görünümleri ile bir bitkiyi andıran zehirli hayvanların dokunaçlarının arasını tercih eder.
Güneş balığı ya da Ay balığı (Mola mola. Latince mola değirmen taşı demektir), Molidae familyasına ait balık türüdür. Lezzetsiz ve kötü kokan etinden dolayı ticari değeri yoktur.

49
4
1
0
5
1
41
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.