Hangi düşünür varlığın ana maddesinde somut olmadığını savunur

Hangi düşünür varlığın ana maddesinde somut olmadığını savunur
Hangi düşünür varlığın ana maddesinde somut olmadığını savunur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hangi düşünür varlığın ana maddesinde somut olmadığını savunur?

Cevap : Anaksimandros, Thales
Anaksimandros, antik Yunan filozoflarından biridir. O da varlığın ana maddesinin somut olmadığını savunan düşünürlerden biridir. Anaksimandros'un görüşlerine göre, varlık kökenini sınırlı bir madde veya nesne ile sınırlamamalıdır; zira ona göre, sonsuz ve sınırsız bir ilkeye işaret eden "apeiron" (sınırsızlık) varlığın temel maddesidir. Bu nedenle, Anaksimandros'un görüşleri, varlığın somut nesnelere indirgenemeyeceğini savunmaktadır.
Thales, antik Yunan filozoflarından biridir ve varlığın ana maddesinin su olduğunu savunmuştur. Ancak, kaynağını verdiğiniz linke erişimim olmadığı için tam olarak hangi ifadeye dayandığınızı bilemiyorum. Eğer Thales'in varlığın ana maddesinin su olduğunu savunduğunu belirten bir referans varsa, bu bir yanılgıya yol açmış olabilir. Thales, varlığın ana maddesini su olarak önermiş ve bu önermesi somut bir maddeye işaret etmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.