Hangi iki oyuncunun birlikte yer aldığı bir Yeşilçam filmi seyredebilirsiniz

Hangi iki oyuncunun birlikte yer aldığı bir Yeşilçam filmi seyredebilirsiniz
Hangi iki oyuncunun birlikte yer aldığı bir Yeşilçam filmi seyredebilirsiniz sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi iki oyuncunun birlikte yer aldığı bir Yeşilçam filmi seyredebilirsiniz 

A- Cüneyt Arkın ve Tarık Akan
B- Tarık Akan ve Kadir İnanır
C- Kadir İnanır ve Kemal Sunal
D- Kemal Sunal ve Cüneyt Arkın

Doğru Cevap: Cüneyt Arkın ve Tarık Akan

Maden, 1978 Türkiye yapımı politik dram türünde bir sinema filmidir. Filmin yönetmenliğini yapan Yavuz Özkan senaryosunu da kaleme almıştır. Film "işçiler birleşin" sloganıyla biter.
Film bir maden ocağında bir devrimciyi ve işçilerle olan hikâyesini anlatmakta. İlyas (Cüneyt Arkın) maden ocağındaki sahip oldukları kötü koşullarla daha fazla çalışmak istemediklerini bütün işçilere anlatmaya çalışan bir devrimcidir. Bu çabaları sonuç verir ve Nurettin (Tarık Akan) ve arkadaşlarını sarı sendikanın etkisinden kurtarır. O sıralarda göçük altında kalan işçilerin bunda etkisi büyüktür. İşçilerin huzursuzluğunu yatıştırmak için maden sahibi şehre lunapark getitirir. Bu olumsuz durumu aşmak ve çalışma koşullarının düzeltilmesi için İlyas ve Nurettin bir imza kampanyası düzenlerler. Bu faaliyetleri yürütürken İlyas'a patronun adamları suikast düzenler. Bundan sonra işçilerin kendi aralarındaki dayanışması artar ve ilk önce iş yavaşlatma daha sonra İlyas'ın göçük altında kalmasıyla greve giderler.

Oyuncular

OyuncuRolü
Cüneyt Arkınİlyas
Tarık AkanNurettin
Hale SoygaziHalkacı Kadın
Meral OrhonsayNurettin'in karısı
Halil ErgünÖmer
Baki TamerSendika Başkanı
Nurhan NurAyşe abla
Ahmet TurgutluKumpanya Sahibi
Aydın HaberdarSendikacı
İhsan Yüce 

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.