Hangi ikisi edebiyattaki aşk hikayelerinin ünlü çiftlerinden değildir

Hangi ikisi edebiyattaki aşk hikayelerinin ünlü çiftlerinden değildir
Hangi ikisi edebiyattaki aşk hikayelerinin ünlü çiftlerinden değildir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi ikisi edebiyattaki aşk hikayelerinin ünlü çiftlerinden değildir 

A- Ruşen ile Mahimihri
B- Arzu ile Kamber
C- Ferhat ile Şirin
D- Leyla ile Mecnun

Doğru Cevap: Ruşen ile Mahimihri

Ferhat ile Şirin, Demirci ustası Ferhat, aşkı Şirin uğruna dağları deldi. Eski bir ask masalının iki kahramanı. Türk ve İran edebiyatında çok işlenen bir konu. Ferhat ile Şirin birbirlerini çılgınca severler.
Leyla ile Mecnun, konusu bir Arap efsanesinden alınmıştır. “Beni Amir kabilesinden Kays ile Leyla daha okulda iken birbirlerini severler. Leyla'nin annesi bunu duyunca kızını okuldan alır. Sevgilisini göremez olan Kays yollara düşer. Mecnun diye anılmaya baslar. 
Kerem ile Aslı, Kerem ile Aslı’nın aşkları asırlardır hiç tükenmedi. Anonim halk hikayesi. XII. Yüzyılda teşekkül ettiği yorumlanan, Kerem ile Asli hikayesi anonim halk hikayelerimizin karakteristik özelliklerini tasir. Hikaye kahramanı Aşık Kerem, Asli isimli bir Ermeni kızına aşık olur. 
Asuman ile Zeycan, Bir halk öyküsü. Erzincan beyi Kaleli Beyin kızı Zeycan’la Kahyası Derviş Ahmet’in oğlu A­suman’ın aşkı çevresinde gelişen öykü sözlü halk edebiyatının bütün ortak motiflerini içerir.
Arzu ile Kamber, Birbirlerini kardeş sanarak büyüyen iki gencin asklarini anlatan ve 17. yüzyılda ortaya çıktığı sanılan Türk halk öyküsü. Konusu söyledir: Bir kervan, yolda eşkıya baskınına uğrar.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.