Hangi imparatorluk milattan önce kurulmuş ve yıkılmıştır

Hangi imparatorluk milattan önce kurulmuş ve yıkılmıştır
Hangi imparatorluk milattan önce kurulmuş ve yıkılmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi imparatorluk milattan önce kurulmuş ve yıkılmıştır 

A- Makedonya İmparatorluğu
B- Moğol İmparatorluğu
C- Doğu Roma İmparatorluğu
D- Timur İmparatorluğu

Doğru Cevap: Makedonya İmparatorluğu

Makedonya İmparatorluğu (MÖ 336 - MÖ 323)
Büyük İskender (III Aleksandros) tarafından kurulan ve sadece 13 yılda süper güç haline gelip yıkılan kısa süreli Avrupa ve Orta Doğu süper gücü devletiydi.

Moğol İmparatorluğu (1206-1294)
engiz Han'ın Moğol kabilelerini birleştirerek kurduğu Uzak Doğu Asya merkezli Asya-Avrupa topraklarına yayılan ve tarihin en büyük ve en güçlü devletini bölünene kadar süper güç olan Moğol İmparatorluğu 1294'te 4'e ayrılmıştır. 4'e ayrıldıktan bir süre sonra süper güçlük konumunu Osmanlı Devleti kapmıştır.

Doğu Roma (Bizans) İmparatorluğu (M.S. 395-1453)

Bizans şehrini yeniden kuran ve burasını Roma İmparatorluğu’nun merkezi yapan Konstantinus’tur. Roma İmparatoru I. Teodos ölürken ülkesini iki oğlu arasında paylaştırmış, Doğu Roma toprakları Arkadius’a düşmüştü. Doğu Roma’nın merkezi Bizans şehri olduğu için bu imparatorluğa Bizans İmparatorluğu denilmiştir. Ortaçağ boyunca devam eden Bizans İmparatorluğu’nda çeşitli sülaleler işbaşına geçmiştir.

160
3
16
16
16
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.