Hangi isimde bir bitki yoktur

Hangi isimde bir bitki yoktur
Hangi isimde bir bitki yoktur sorusunun cevabını vereceğiz. Kola, Kahve, Salep ve Şıra isminde bir bitki yoktur?

Soru : Hangi isimde bir bitki yoktur

A- Kola

B- Kahve

C- Salep

D- Şıra

Doğru Cevap: Şıra

Gotu kola, Çin’in geleneksel ayurveda tıbbında kullanılan küçük bir bitkidir. Ancak Batı’da her geçen gün popülerliği artmaktadır. Genellikle tablet halinde satılır ancak çay olarak tüketmek ya da salata malzemesi olarak kullanmak için aktarlardan bitki halinde satın alabilirsiniz. Sapları incedir, yaprakları uzun ve kökleri bej renktedir. Çiçekleri ise küçük ve pembedir.

Salep bitkisi, çam çiçeği, salep orkidesi veya sadece orkide gibi isimlerle anılan bu güzeller güzeli bitki, salkım şeklinde ve genel olarak mor renkte olan çiçekleriyle, dik gövdesiyle kolayca ayırt edilebilen bir bitki.

Kahve ağacı; bol yağış alan, ortalama sıcaklığın 18-24° C arasında bulunduğu ve don olayının görülmediği, ekvatorun 25 Kuzey'i - 30 Güney'i arasındaki kuşakta yetişir. Soğukta ağaç ölür, ayrıca ani ısı değişiklikleri de ağaca zarar verir. Nemli ortamı sevdiğinden, kahve ağacının düzenli yağışın olduğu tropik bölgelerde yetiştirilmesi gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum