Hangi kelimenin Eski Yunancadaki kökeninin anlamı akıllı, bilgedir

Hangi kelimenin Eski Yunancadaki kökeninin anlamı akıllı, bilgedir
Hangi kelimenin Eski Yunancadaki kökeninin anlamı akıllı, bilgedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi kelimenin Eski Yunancadaki kökeninin anlamı akıllı, bilgedir

A- Safsata
B- Tantana
C- Vesvese
D- Debdebe

Doğru Cevap: Safsata

Aristo’nun Organon adlı mantık külliyatından hareketle, hatadan korunmak amacıyla İslâm düşünürlerinin mantık çalışmalarında önemle ele aldıkları, ilk bakışta doğru ve ikna edici görünmekle birlikte öncülleri kuruntuya (vehmiyyât) dayandığı için yanlış sonuçlara ulaştıran, bunun yanında burhan, cedel, hitabet ve şiirle birlikte beş sanatı oluşturan bir kıyas çeşididir (et-Taʿrîfât, “Safsaṭa” md.; İbn Sînâ, ʿUyûnü’l-ḥikme, s. 11; Gazzâlî, s. 116). Safsata, Yunanca sophisma kelimesinin Arapça’ya geçmiş şekli olup kişiyi sözle şüpheye düşürerek yanıltmaya, şaşırtmaya ve aldatmaya yönelik dil ve mantık cambazlığıdır. Vehimlere dayanan öncüllerin yanı sıra bazan doğruya benzeyen, fakat gerçekte doğru olmayan öncüllerden kurulduğu da görülür

21
146
9
4
2
3
44
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.