Hangi liselerin kontenjanı artırılacak

Hangi liselerin kontenjanı artırılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, Sözcü’ye yaptığı açıklamada “Hiçbir öğrencimizi üzmeyeceğiz. Anadolu lisesi isteyen öğrenci, mutlaka Anadolu lisesine yerleşecek. Kontenjanlar artırılacak. Gerekirse ikili eğitime geçilecek” dedi.

Bakanlık yetkilisi, önümüzdeki dönemde öğrencilerin dört tercih hakkı daha olduğuna işaret ederek, “Bu tercihler çok dikkatli ve doğru yapılmalı. Özellikle rehberlik öğretmenlerinden destek alınması gerekiyor. Bu dört tercih döneminde de öğrenci istediği bir lise türüne yerleşemezse, Anadolu lisesini isteyen öğrenci yerleşemezse, Anadolu lisesi kontenjanları artırılacak. Gerekirse ikili eğitim yapılacak. Mutlaka istediği okula öğrencilerimizi yerleştireceğiz. Hiçbir öğrencimizi üzmeyeceğiz” dedi.

Anadolu liselerine ek kontenjan gelecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, açıkta kalan 91 bin öğrencinin yerleşmesi için ek kontenjan yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

ANADOLU LİSELERİNE EK KONTENJAN GELECEK Mİ?

Türk, bu kontenjanın Anadolu liselerinde mi olacağı, ne kadarlık bir kontenjandan söz edildiğine ilişkin sorulara yanıt vermedi.

Yeni kontenjanları öğrenciler nakil uygulamasının başladığı 6 Ağustos tarihinde görebilecek.
Hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak. İstedikleri okul türlerine yerleşecek.
Biz şu anda hangi illerde istedikleri halde hangi okul türlerine yerleşemediklerini biliyoruz. Bu tercihler elimizde. Bu tercihlere göre yeni imkanlar sunacağız.
Yerleştirme sonuçlarına baktığımızda merkezi sınavla öğrenci alanlarda sorun yok. Bunlarda şikayet yok. Şikayet yerel yerleştirmedi.
Özel okula gidenlerden boşluk oluşacak. Buna ilave artırılacak kontenjanlar olacak. Bu talep karşılanır. Açıkta kalan 91 bin rakamı içinde özel okula gitmeyi düşünen öğrenciler var.

AÇIKTA KALANLAR KİM OLDU?

Açıkta kalanlar Anadolu lisesi tercihi yapıp başka okul türlerini istemeyenler, kendi kayıt bölgesinde kontenjan kısıtlaması nedeniyle açıkta kalanlar var. Bu gruba çözüm bulunmalı. İhtiyaç olan kapasite oluşturulacak. Bu hafta sonuna kadar sonuçlandıracağız. Yerleşebilecekleri kadar kontenjan açılacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.