Hangi meyve turunçgillerden değildir

Hangi meyve turunçgillerden değildir
Hangi meyve turunçgillerden değildir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi meyve turunçgillerden değildir

A- Altın çilek

B- Kumkuat

C- Satsuma

D- Bergomat

Doğru Cevap: Altın çilek

İnka eriği olarak da bilinen altın çileğin ana yurdu Güney Amerika'dır. Altın çilek yetiştirciliği konusunda önde gelen ülkeler Venezuela, Bolivya, Kolombiya, Ekvator ve Peru'dur. Besin deposu olarak bilinen altın çileğin faydaları nelerdir?
Altın çileğin faydaları nelerdir? sorusu vatandaşlar tarafından yanıtı sıkça araştırılan konu başlıkları arasında yer almaktadır. Altın çileğin antioksidan oranı oldukça yüksektir. Şeker hastalarının tüketmesinde büyük fayda sağladığı ifade edilmektedir. Altın çilek lif açısından da zenginlik taşıyan meyveler arasındadır. Altın çilek, kilo vermek isteyen vatandaşların sıkça tercih ettiği nesnelerdendir. Altın çileğin kilo vermek isteyenler için çok faydalı olduğu uzmanlar tarafından da belirtilmektedir. Altın çilek kan dolaşımını hızlandırır ayrıca metobolizmayı da hızlandırdığı bilinmektedir.
Altın çilek karoten B1, B2, B3 ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Erken yaşlanma çağımızın genel problemleri arasında yer almaktadır. Yoğun çalışma temposu içinde yaşamlarını sürdüren vatandaşlar, gerek yollarda geçirdiği zaman gerekse sosyal hayatlarındaki yorgunluk nedeniyle zamanla hafıza kaybı yaşamaya başlarlar. Altın çilek hafıza kaybını giderme konusunda oldukça etkili olduğu gibi yaşlanmayı da yavaşlatır.
Her meyve ve sebzede olduğu gibi altın çilek konusunda da bazı vatandaşların dikkat etmesi gerekmektedir. Bilinmektedir ki her meyve ve her sebze herkes de aynı yararı veremeyeceği gibi bazı bireylere zarar da verebilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.