Hangi Muayenenin Ücreti Ne Kadar

Hangi Muayenenin Ücreti Ne Kadar
Özel has­ta­ne­lerin yüz­de 400'e varan fark aldığına dikkat çekilerek, muayene ücretleri açıklandı ve vatandaşa önemli bir uyarı yapıldı.

“Vatandaş hastaneye gitmeden önce SGK’nın internet sitesindeki ilave ücret hesaplama programına bakarak özel hastaneye ödeyeceği miktarı öğrenebilir. Yaptığı her işlem için fatura istemeli. Buna rağmen fazla para alınıyorsa elindeki belgelerle SGK’ya şikayet etsin. Fiş almasın. Ödemelerini de ispat niteliği taşıyan kredi kartıyla yapsın. Çünkü hukuksuz parayı nakit, kayıtlı parayı kredi kartıyla alıyorlar.”

Has­ta Hak­la­rı Der­ne­ği Baş­ka­nı Or­han De­mi­r, özel has­ta­ne­lerin yüz­de 200 ye­ri­ne yüz­de 400 fark üc­re­ti aldığına, üc­ret­siz ol­ma­sı ge­re­ken rönt­gen, ul­tra­son ve kan tah­li­li hiz­met­le­rin­den bi­le 100-200 li­ra talep ettiğine dikkat çekti.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) fark ücretleriyle ilgili yeni düzenlemesi bir süre önce yasallaşarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeye göre özel hastaneler vatandaştan iki kat daha fazla, yani yüzde 200 fark ücreti alabiliyor. Ancak bu düzenleme de özel hastaneleri memnun etmedi.

Özel hastanelerin vatandaştan haksız yere para alması halinde bunu denetleyecek ve ceza verecek bir sistem olmadığı öne sürüldü.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre Orhan Demir, hastaları uyardı: “Vatandaş hastaneye gitmeden önce SGK’nın internet sitesindeki ilave ücret hesaplama programına bakarak özel hastaneye ödeyeceği miktarı öğrenebilir. Yaptığı her işlem için fatura istemeli. Buna rağmen fazla para alınıyorsa elindeki belgelerle SGK’ya şikayet etsin. Fiş almasın. Ödemelerini de ispat niteliği taşıyan kredi kartıyla yapsın. Çünkü hukuksuz parayı nakit, kayıtlı parayı kredi kartıyla alıyorlar.”

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.