Hangi okullara ve öğrencilere teşvik verilecek

Hangi okullara ve öğrencilere teşvik verilecek
Hangi okullara ve öğrencilere teşvik verilecek? Milli Eğitim Bakanlığı, özel öğretim kursları ile temel liselerin kapatılacağını duyururken, teşvik uygulamasının son bulacağını da açıkladı.

Teşvikler kademeli olarak kaldırılacak. Ama teşvik tüm okullar ve öğrenciler için kaldırılmadı. Hangi okullar ve öğrencileri teşvik almaya devam edecek?

HANGİ OKULLARA VE ÖĞRENCİLERE TEŞVİK VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dün gece milyonlarca öğrenci ve velisini ilgilendiren karar aldı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre özel öğretim kursları 2019–2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılacak. Temel liseler ise 2018-2019 öğretim yılının sonunda yani bu yıl haziran ayında kapanmış olacak.

TEŞVİK UYGULAMASI KİMLER İÇİN KALKTI?

2014 yılında başlatılan kamuoyunda teşvik olarak da adlandırılan eğitim ve öğretim desteği uygulaması sadece belli okullar ve öğrenciler için sürecek. Bu okullar da organize sanayi bölgeleri ve bu bölgeler dışında açılan özel mesleki ve teknik eğitim okulları ve bu okullarda öğrenim gören öğrenciler.

KİMLER İÇİN KALKMIŞ OLDU?

Bu okullar ve okulların öğrencileri dışında diğer özel okullar için 2018–2019 eğitim ve öğretim yılının sonundan itibaren kademeli olarak kaldırılacak. Bu kapsamda 2019–2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren özel okullarda ilk defa öğrenim görecek öğrencilere eğitim ve öğretim desteği verilmeyecek.

ALANLAR KADEMESİ SON BULANA KADAR ALMAYA DEVAM ECECEK

Halen özel okullarda bu desteği alan öğrenciler ise, öğrenim gördükleri okulun öğretim kademesi süresi boyunca destekten yararlanabilecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.