Hangi Osmanlı padişahının doğum yeri Edirne'dir

Hangi Osmanlı padişahının doğum yeri Edirne'dir
Hangi Osmanlı padişahının doğum yeri Edirne'dir sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 3 Ağustos 2022 Çarşamba yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : Hangi Osmanlı padişahının doğum yeri Edirne'dir

A- Yavuz Sultan Selim
B- Kanuni Sultan Süleyman
C- Fatih Sultan Mehmed
D- Genç Osman

Doğru Cevap: Fatih Sultan Mehmed

Doğum tarihi : 30 Mart 1432
Ölüm tarihi : 03.Mayıs.1481
Fatih Sultan Mehmed kaç yaşında öldü : 49
Fatih Sultan Mehmed doğum yeri : Edirne
Ölüm yeri : Gebze

Fatih Sultan Mehmed, II. Mehmed, İstanbul'u fethetmesinden sonra "Fatih" lakabını alan, yedinci Osmanlı padişahı.

30 Mart 1432'de, o dönemde Osmanlı Devleti’nin başkenti olan Edirne'de, II. Murat’ın Hüma Hatun'dan olan oğluydu olarak dünyaya gelen Fatih Sultan Mehmed, Molla Gürani gibi dönemin ünlü bilginlerinden özel dersler alarak yetişti. 1443’te, çocuk yaşta sancakbeyliğine atanmasının ardından, hocaları ve danışmanlarıyla birlikte Manisaya giden Mehmed, daha sonra babası II. Murat tarafından, Edirne’ye çağırıldı ve Ağustos 1444’te, henüz 12 yaşında deneyimsiz bir çocukken tahtı devraldı.

Osmanlı’nın düşmanlarını umutlandıran bu olayın, bir Haçlı ordusunun, Tuna Irmağı'nı geçerek, Varna’yı kuşatmasıyla sonuçlanmasının ardından, Anadolu'da bulunan II. Murat, Sadrazam Çandarlı Halil Paşa tarafından Edirne'ye çağırıldı.

1
0
0
1
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.