Hangi sporda yazı hakemi adlı bir hakem vardır

Hangi sporda yazı hakemi adlı bir hakem vardır
Hangi sporda yazı hakemi adlı bir hakem vardır, futbol, masa tenisi, tenis ve voleybol hangisinde yazı hakemi vardır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi sporda yazı hakemi adlı bir hakem vardır

A- Futbol
B- Masa tenisi
C- Tenis
D- Voleybol

Doğru Cevap: Voleybol

Yazı hakemi, başhakeminle karşılıklı hizada olacak şekilde, görevini yazı masasında oturarak yerine getirir. Maçtan önce, kurallarla belirtilen uygun şekilde libero oyuncuları da dahil olmak üzere isim, numaraları ve takımlara ilişkin verileri kaydeder. Diziliş kağıdından her takımın başlangıç dizilişini kaydeder. Her takımın servis kullanım sırasını ve maç içerisinde kazanılan sayıların kayıt ve kontrolünü yapar. Oyuncu değişikliği durumlarında, zili çalar ve oyuncunun numara kontrolü yaptıktan sonra isteği kabul ederek ilan etmeyle yetkilidir. Maç sonucunu kaydederek müsabaka cetvelini imzaladıktan sonra, takım kaptanları ve hakemlerin imzalamasını sağlamakla görevlidir.

Bir voleybol maçındaki hakem grubu aşağıdaki görevlilerden oluşur:

  • Başhakem
  • Yardımcı hakem
  • Yazı hakemi
  • Dört (iki) çizgi hakemi

Ayrıca FIVB, Dünya ve Resmi Müsabakalarında bir skor hakemi bulunması ve dört çizgi hakemi bulunması zorunludur.

111
27
31
2
7
3
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum