Hangi ülkede trafik soldan akarken direksiyon sağ taraftadır

Hangi ülkede trafik soldan akarken direksiyon sağ taraftadır
Hangi ülkede trafik soldan akarken direksiyon sağ taraftadır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi ülkede trafik soldan akarken direksiyon sağ taraftadır

A- Belçika

B- İngiltere

C- İspanya

D- Tunus

Doğru Cevap: İngiltere

İngiltere’de trafiğin neden soldan aktığını bilmek için soldan seyahatin ilk defa nerede ve ne zaman ortaya çıktığına bakmak gerekir. Yolun solundan gitmek ilk defa Papa’nın Roma’ya gelecek olan hacıların karmaşaya sebep vermemesi için yolun solundan gitmelerini söylemesiyle 1300 yılında resmileşmiş ve yüzyıllar boyunca bu şekilde devam etmiştir.
 
Bir yandan da eski zamanlara gittiğimizde şöyle bir durum vardı: İngilizler gibi herkes yolun solundan gidiyordu. Bunun sebebini şöyle açıklayabiliriz: Yüzyıllar önce yolun karşısından gelenin dost ya da düşman olduğunu bilmek çok zor olduğu için insanların çoğunun da sağ elini kullanması sebebiyle yolun solundan yani duvar dibinden yürünürdü. Böylece sağ ellerini kılıçlarını derhal çekecek şekilde kullanabilirlerdi.

46
0
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.