Hangi unvanı taşıyan biri henüz yoktur

Hangi unvanı taşıyan biri henüz yoktur
Hangi unvanı taşıyan biri henüz yoktur sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi unvanı taşıyan biri henüz yoktur

A- Uzaya çıkan ilk kadın
B- Uzaya çıkan ilk erkek
C- Ay'da yürüyen ilk kadın
D- Ay'da yürüyen ilk erkek

Doğru Cevap: Ay'da yürüyen ilk kadın

Valentina Vladimirovna Tereşkova (Rusça: Валенти́на Влади́мировна Терешко́ва) (d. 6 Mart 1937), emekli Sovyet kozmonotu ve siyasetçidir. Uzaya çıkan ilk kadın ve ilk sivildir. 16 Haziran 1963 yılında, Vostok 6 pilotluğu için 400'ü aşkın başvuru ve 5 finalist arasından Tereşkova birinci seçildi.

Yuri Gagarin 12 Nisan 1961'de Vostok uzay aracıyla uzaya çıkarak Dünya yörüngesinde turunu tamamladı. Böylece uzaya çıkan ilk insan olmayı başarmış oldu ve bu başarısıyla birlikte uzay çağını başlattı.

Neil Alden Armstrong (5 Ağustos 1930 - 25 Ağustos 2012), Ay'a adım atan ilk insan olarak tarihe geçmiş Amerikalı bir astronot, uzay mühendisi, test pilotu ve üniversite profesörüdür.

0
0
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.