Hangi yarış Türkiye'de hiç düzenlenmemiştir

Hangi yarış Türkiye'de hiç düzenlenmemiştir
Hangi yarış Türkiye'de hiç düzenlenmemiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi yarış Türkiye'de hiç düzenlenmemiştir

A- Dünya Ralli Şampiyonası
B- NASCAR
C- MotoGP
D-Formula 1

Doğru Cevap: NASCAR

NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing), Kuzey Amerika'ya özgü motorsporu dallarından biridir. NASCAR 1947-48 yılları arasında Bill France tarafından kurulmuştur.2009 yılı itibarı ile şirketin CEO’su Brian France’dir ve Bill Frace’nin torunudur .NASCAR kendi içinde üç büyük yarış serisine sahiptir. Bunlar Sprint Cup Serisi , Nationwide Serisi ve Camping World Truck Serisi’dir.Ayrıca bu üç büyük ana serinin dışında bazı yerel serilerin, Whelen Modified Tour, Whelen All-American Serisi, ve NASCAR iRacing.com serilerini de yönetir. NASCAR 39 ABD eyaletinde ve Kanada’da 1500’ün üzerindeki yarışın 100’den fazla pistte yapılmasını sağlar.Bunların dışında özel etkinlikler çerçevesinde Japonya da Suzuka ,Meksika da Motegi ve Avustralya da Colder Park’ta gösteriler sergilemiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum