Hangi yemek adının Rusçadaki kökeninin adı lahanadır

Hangi yemek adının Rusçadaki kökeninin adı lahanadır
Hangi yemek adının Rusçadaki kökeninin adı lahanadır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi yemek adının Rusçadaki kökeninin adı lahanadır

A- Şiveydiz
B- Kaygana
C- Kapuska

Doğru Cevap: Kapuska

Lahana ve et ile yapılan kapuska, aslen Rus-Slavik kökenli bir yemektir, kapuska kelimesi Rusça'da lahana anlamına gelir. Rus ve Slav mutfaklarındaki hazırlanışı Türk mutfağındaki kapuskadan biraz farklıdır. Etli ve etsiz seçenekleri bulunur.
Şiveydiz taze sarımsak ve kuzu etiyle yapılan bir Antep yemeğidir. Terbiyeli bir suyu olması nedeniyle hafif ekşimsi bir tadı vardır, taze sarımsağın kuru sarımsağa nazaran hafif olan tadını ortaya çıkarır.
Kaygana, yumurtalı bir yiyecektir. Batı mutfağındaki omleti andırır. Günümüzdeki tarifi daha çok hamsi ve kavrulmuş sebze gibi tuzlu malzemeler içerir. Karadeniz yöresine veya Erzurum kültürüne ait olduğu iddia edilmektedir. Omletten farkı bol tereyağı ile yapılmasıdır.

0
0
0
1
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.