Hangi yılda İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan bir köprü inşa edilmemiştir

Hangi yılda İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan bir köprü inşa edilmemiştir
Hangi yılda İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan bir köprü inşa edilmemiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi yılda İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan bir köprü inşa edilmemiştir 

A- 1973 (15 Temmuz Şehitler Köprüsü)

B- 1984 

C- 1988 (Fatih Sultan Mehmet Köprüsü)

D- 2016 (Yavuz Sultan Selim Köprüsü)

Doğru Cevap: 1984

Boğaziçi Köprüsü, resmî adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ya da boğaza inşa edilen ilk köprü olmasına atıfla Birinci Köprü, Karadeniz ile Marmara Denizini birbirine bağlayan İstanbul Boğazı üzerinde yer alan üç asma köprüden biridir.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İstanbul'da Kavacık ile Hisarüstü arasında, Asya ile Avrupa'yı Boğaziçi Köprüsü'nden sonra ikinci kez bağlayan asma köprü. Yapımına 4 Ocak 1986'da başlanılan ve ankraj blokları arasındaki uzunluğu 1.510 m, orta açıklığı 1.090 m, genişliği 39 m, denizden yüksekliği 64 m'dir.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ya da Üçüncü Boğaz Köprüsü, İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e bakan kuzey tarafında inşa edilen bir köprü. İsmi dokuzuncu Osmanlı padişahı ve ilk Osmanlı halifesi I. Selim'e ithafen verildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.