Hangisi bilinen en büyük etobur dinozordur

Hangisi bilinen en büyük etobur dinozordur
Hangisi bilinen en büyük etobur dinozordur sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi bilinen en büyük etobur dinozordur 

A- Tyrannosaurus Rex

B- Velociraptor

C- Spinosaurus

D- Triceratops

Doğru Cevap: Spinosaurus

Spinosaurus: Daha Büyük, Daha Yırtıcı

T-Rex'ten daha büyük, daha vahşiydi. Üstelik yüzüyordu. Yeni efsane dinozor adayı Spinosaurus'la tanışın.
Sahra Çölü’nün Fas sınırları içinde daha önce görülmemiş büyüklükteki bir yırtıcıya ait fosillerin bulunmasıyla dinozor krallığının sınırları genişliyor.
Etobur dinozorlar arasında en büyük ve en vahşi olarak bilinen Spinosaurus, aynı zamanda 97 milyon yıl öncesinde Kuzey Afrika’nın nehirlerinde yüzmesiyle, türünün suyla tanışmasına öncülük etmiş olabilir. Spinosaurus aegyptiacus’a ait fosillerin tuttuğu ışık doğrultusunda 15,2 metre uzunluğunda, sırtında köpekbalığı yüzgecini andıran yelkenimsi bir yapı bulunduran bir dinozorla karşı karşıya olmamız olası. Dinozorların karada sürdüğü hükmü sulara da taşıyan bu türün, olasılıkla balık, eski zamanlardaki timsahlar ve su üzerindeki herhangi bir canlıyla beslendiği düşünülüyor. “Spinosaurus gelmiş geçmiş en büyük etobur dinozordu, ama kesinlikle bir kara hayvanı değildi,” diyor Şikago Üniversitesi’nden paleontolog Nizar İbrahim. “Bu kesinlikle suda yaşama adapte olmuş bir yaratıktı.”
Sahra Çölü’nde bulunan fosiller arasında kafatası, pençeler ve sırtındaki yelkenimsi yapıyı oluşturan kemikler bulunuyor. Tüm bunlar bir araya geldiğinde karşımıza timsahınki gibi bir burna, palet gibi ayaklara ve suyun üzerinde kalmasına yardımcı olan yoğun kemiklere sahip bir dinozor çıkıyor. “Spinosaurus’un vücudunun alt bölgesi çok küçük,” diyor Maryland Üniversitesi’nden Thomas Holtz, dinozorun dar kalçalarına ve kısa bacaklarına dikkat çekerek. “Hayatını diğer hayvanları kovalayarak devam ettiren bir kara hayvanı için mantıksız bir durum bu. Ama eğer karadan çok suda zaman geçirecekse çok da güçlü bacaklara ihtiyacı yok.”

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.