Hangisi bir görüşün felsefi bir boyut kazandığını gösteren şartlardan değildir

Hangisi bir görüşün felsefi bir boyut kazandığını gösteren şartlardan değildir
Hangisi bir görüşün felsefi bir boyut kazandığını gösteren şartlardan değildir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hangisi bir görüşün felsefi bir boyut kazandığını gösteren şartlardan değildir?
A) Felsefi bir sorunun peşinden giden bir düşünüş olması
B) Kavramların ne olduğunun araştırılması
C) Görüşler arasında sistemli bir bütünlük bulunması
D) Fikirlerin birbirleriyle çelişik olması

Cevap : D) Fikirlerin birbirleriyle çelişik olması
"Felsefi bir boyut kazanma", bir görüşün veya konunun felsefi bir boyut kazanması anlamına gelir. Bu, genellikle konunun daha derinlemesine ve soyut bir şekilde ele alındığı anlamına gelir. Felsefi boyut, genellikle kavramsal analiz, mantıksal çıkarımlar ve değerlendirme gibi unsurları içerir.

Seçenekler arasında yer alan "D) Fikirlerin birbirleriyle çelişik olması" ise felsefi bir boyutun varlığını gösteren bir faktördür. Felsefi düşünce, bazen farklı görüşler arasındaki çelişkileri keşfetmeyi ve bu çelişkilerin üzerine düşünmeyi içerir. Bu da bir konunun veya görüşün felsefi olarak ele alındığını gösteren bir işarettir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.