Hangisi çift tırnaklı değil tek tırnaklı bir hayvandır

Hangisi çift tırnaklı değil tek tırnaklı bir hayvandır
Hangisi çift tırnaklı değil tek tırnaklı bir hayvandır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi çift tırnaklı değil tek tırnaklı bir hayvandır 

A- Deve
B- Zebra
C- Koyun
D- Zürafa

Doğru Cevap: Zebra

At, eşek, zebra ile bunların melezleri olan katır, bardo ve zebroit gibi tırnak yapısı bir bütün parçadan oluşan hayvanlardır. 

Zebra Afrika'da bulunan ve atgiller (Equidae) familyasında sınıflandırılan gövdelerinin tamamını kaplayan ayırt edici siyah ve beyaz çizgilere sahip birkaç canlı türünün ortak adıdır. Tüm zebraların çizgilerinin yapısı ve sayısı birbirinden farklıdır. Genellikle sosyal hayvanlar olan zebralar küçük haremler ya da büyük sürüler hâlinde yaşarlar. En yakın akrabaları atlar ve eşeklerin aksine zebralar hiçbir zaman tam olarak evcilleştirilememişlerdir.
Üç zebra türü tanınmaktadır: Bayağı zebra, dağ zebrası ve Grevy zebrası. Bayağı zebra ve dağ zebrası Hippotigris alt cinsinde sınıflandırılırken Grevy zebrası Dolichohippus alt cinsinin tek türünü oluşturur. İlk ikisi daha çok ata benzerken üçüncü tür eşeğe benzer. Her üç tür de Equus cinsinde yer alır.

16
160
131
15
19
16
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.