Hangisi Dede Korkut Hikayelerindeki karakterlerden biri değildir

Hangisi Dede Korkut Hikayelerindeki karakterlerden biri değildir
Hangisi Dede Korkut Hikayelerindeki karakterlerden biri değildir, Bala Hatun, Banu Çiçek, Bamsı Beyrek, Bayındır Han kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 11 Aralık 2022 Pazar yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor. 1 Milyon TL'lik soru...

Batu Alıcı Kimdir

ATV Kim Milyoner Olmak İster milyonluk soruyu açan Batu Alıcı 20 yaşındadır. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği öğrencisidir.

Soru : Hangisi Dede Korkut Hikayelerindeki karakterlerden biri değildir

A- Bala Hatun
B- Banu Çiçek
C- Bamsı Beyrek
D- Bayındır Han

Doğru Cevap: Bala Hatun

Bala Hatun, Osmanlı İmparatorluğu kurucusu Osman Gazi'nin eşi ve dönemin önemli İslam alimi Şeyh Edebali'nin kızıdır. Vezir Alâeddin Bey'in ise annesidir. Doğum tarihi net olarak bilinmeyen Bala Hatun 13. yy'da yaşamıştır. Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucu Osman Bey, İslam alimi şeyh Edebali'nin kızı Rabia Bala Hatun ile evlenince kudreti artmıştır. Bala Hatun'un mezarı babası Şeyh Edebali'nin Bilecik'teki mezarının yakınlarındadır.

246
16
146
19
116
8
71
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum