Hangisi diğerlerinden daha gençtir

Hangisi diğerlerinden daha gençtir
Hangisi diğerlerinden daha gençtir sorusunun cevabını vereceğiz. Yunanistan Başbakanı, Kanada Başbakanı, Birleşik Krallık Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı hangisi daha gençtir?

Soru : Hangisi diğerlerinden daha gençtir

A- Yunanistan Başbakanı

B- Kanada Başbakanı

C- Birleşik Krallık Başbakanı

D- Fransa Cumhurbaşkanı

Doğru Cevap: Fransa Cumhurbaşkanı

Fransa cumhurbaşkanı Fransa'nın seçimle iktidara gelen başkanlık makamına verilen isimdir. Halk tarafından seçilen cumhurbaşkanları 2002 yılından bu yana 5 yılda bir seçilmektedir. Cumhurbaşkanı, aynı zamanda Fransa'nın himayesi altında bulunan Andorra'nın eş-prensi olarak da görev yapar. Fransa Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanıdır. Nükleer Silahların kullanım anahtarı sadece cumhurbaşkanında bulunur. Bu silahların izni dışında kullanılması yasaktır. Anayasa Konseyi'nin 3 üyesini ve başkanını seçer. Görsel-İşitsel Yüksek Kurul'un başkanını seçer. Yüksek Yargı Kurulu'nun 2 üyesini ve Cumhuriyet Aracısı'nı (Ombudsmanı) seçer. Yabancı ülkelerde görev yapacak olan Fransız misyon temsilcilerini atar. Fransa'da görev yapacak olan yabancı temsilcileri kabul eder. Fransa'nın mevcut cumhurbaşkanı 14 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Emmanuel Macron'dur. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.