Hangisi gülgillerden değildir

Hangisi gülgillerden değildir
Hangisi gülgillerden değildir, İncir, badem, böğürtlen ve elma hangisi gülgillerden değildir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi gülgillerden değildir

A- İncir
B- Badem
C- Böğürtlen
D- Elma

Doğru Cevap: İncir

Gülgiller veya bilimsel adıyla Rosaceae, 91 cins ve 4.828 tür ile temsil edilen, orta büyüklükte bir çiçekli bitki familyasıdır.
İsim, tip cins olan Rosa'dan türetilmiştir. En çok tür içeren cinsler arasında; erik, kiraz, şeftali, kayısı ve badem bitkilerini içeren Alchemilla (270), Sorbus (260), Crataegus (260), Cotoneaster (260), Rubus (250) ve Prunus (200) bulunmaktadır. Ancak, tüm bu rakamlar tahmin olarak görülmelidir, taksonomik çalışmalar sürmektedir.

Böğürtlen, gülgiller (Rosaceae) familyasının Rubus cinsini oluşturan familyasından insan sağlığında önemli rolleri olan organik asitler, mineraller ve vitaminler bakımından çok zengin bir bitki türlerini ortak adı.
İncir Dutgiller familyasından meyve ağacı ve bu ağacın yumuşak, etli meyveleri. İncir meyvesi çok çekirdekli ve tatlıdır.

23
12
3
3
2
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum