Hangisi Halide Edip Adıvar'ın adını kitaptaki bir sokaktan alan romanıdır

Hangisi Halide Edip Adıvar'ın adını kitaptaki bir sokaktan alan romanıdır
Hangisi Halide Edip Adıvar'ın adını kitaptaki bir sokaktan alan romanıdır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi Halide Edip Adıvar'ın adını kitaptaki bir sokaktan alan romanıdır   

A- Böcekli Manav
B- Sinekli Bakkal
C- Kurbağalı Kasap
D- Fareli Köy

Doğru Cevap: Sinekli Bakkal

Sinekli Bakkal, Halide Edib Adıvar'ın ünlü romanıdır. Paris'te yazılmış ve ilk kez The Clown and His Daughter, (Soytarı ile Kızı) adıyla 1935 yılında Londra'da yayımlanmıştır. Sinekli Bakkal ismiyle 1935 Ekim'i ilâ Şubat 1936 arasında Haber gazetesinde tefrika edilmiştir ve daha sonra kitap olarak basılmıştır. 1942'de CHP Sanat Mükafatı'nı kazanmıştır.
II. Abdülhamit devrinde Aksaray’da Sinekli Bakkal Mahalliyesi’nde imamın küçük kızı Emine, aynı mahalleden orta oyuncu Tevfik ile babasının karşı çıkmasına rağmen evlenir. Tevfik, zenne rolüne çıktığı için “Kız Tevfik” diye anılmaktadır. Bir süre sonra bu yüzden ayrılırlar. Ayrıldıktan sonra Rabia isminde bir çocukları dünyaya gelir. Tevfik ünlü bir sanatçı iken İstanbul’dan sürgüne gönderilir. Bu sırada Rabia sesi ile herkesi büyülemektedir. Kuran ve mevlid okumakta üstüne kimse yoktur. Tevfik sürgünden döner, kızını yanına alır. Ancak bu sefer de Genç Türkler adlı bir gruba yardım ettiği için Şam’a sürülür. Rabia ise Müslüman olan piyano öğretmeni Peregrini ile evlenir. 1908'de İkinci Meşrutiyet'in ilanından sonra Tevfik sürgünden döner, Sinekli Bakkal Mahallesi’nde eski mutlu günlere dönülür. Ancak annesi hastalığından dolayı vefat eder. Rabia annesinin vefatına üzülür.

17
0
0
0
0
0
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.