Hangisi I. Dünya Savaşında Osmanlı ordularında da kullanılan güneş ışınlarından yararlanan optik telgraf aletinin adıdır

Hangisi I. Dünya Savaşında Osmanlı ordularında da kullanılan güneş ışınlarından yararlanan optik telgraf aletinin adıdır
Hangisi I. Dünya Savaşında Osmanlı ordularında da kullanılan güneş ışınlarından yararlanan optik telgraf aletinin adıdır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi I. Dünya Savaşında Osmanlı ordularında da kullanılan güneş ışınlarından yararlanan optik telgraf aletinin adıdır 

A- Helyograf
B- Çekül
C- Kartograf
D- İskandil

Doğru Cevap: Helyograf

Helyograf, ayna ile yansıtılan güneş ışığıyla yaratılan mors kodu ile sinyal veren kablosuz bir güneş telgraf aleti. Flaşlar aynayı aralıklı dönüştürmesiyle veya deklanşör ile ışının kesilmesiyle yaratılır.

Helyograf 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarında geniş ölçüde kullanılan basit ama 50 kilometre veya daha fazla mesafede etkili optik haberleşme aletiydi. Başlıca askeri, tetkik ve orman koruma çalışmalarında kullanılırdı.

1
0
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.