Hangisi Manastır Askeri İdadisinde ikinci sınıf derslerinin hepsinden tam not alan Mustafa Kemal'in sadece birer puan eksik aldığı iki dersten biridir

Hangisi Manastır Askeri İdadisinde ikinci sınıf derslerinin hepsinden tam not alan Mustafa Kemal'in sadece birer puan eksik aldığı iki dersten biridir
Hangisi Manastır Askeri İdadisinde ikinci sınıf derslerinin hepsinden tam not alan Mustafa Kemal'in sadece birer puan eksik aldığı iki dersten biridir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi Manastır Askeri İdadisinde ikinci sınıf derslerinin hepsinden tam not alan Mustafa Kemal'in sadece birer puan eksik aldığı iki dersten biridir 

A- Geometri
B- Jimnastik 
C- Fransızca
D- Resim

Doğru Cevap: Fransızca

Manastır Askerî İdadîsinde Mustafa Kemal, matematikte çok başarılı olmuş, Fransızca da ise istediği seviyeye gelememiştir. Kendi hatıralarında bunu şöyle anlatmıştır: “Askerî Rüştiyeyi ikmal ettiğim zaman, merakım epeyce ileri gitmişti. Manastır Askerî İdadîsinde riyaziye (matematik) pek kolay geldi. Bununla meşgul olmaya devam ettim. Fakat Fransızcada geri idim. Muallim benimle çok meşgul olmuyor, acı ihtarlarda bulunuyordu.”

Manastır Askerî İdadîsinde Mustafa Kemal’in ilk seneye ait öğrencilik hayatı hakkında resmî bir belgeye sahip değiliz. Fakat 1897 Aralık ayında ikinci sınıftan üçüncü sınıfa geçerken yalnız, kitabet ve Fransızcadan 45 üzerinden birer not eksiği ile 44 aldığını ve 52 mevcutlu sınıfı üçüncü olarak bitirdiğini biliyoruz. Bu seneki durumunu Mustafa Kemal sonradan şöyle anlatmıştır: “İdadide iken muannidane (inatla) bir surette çalışıyordum. Sınıfta birinci, ikinci olmak için hepimizde şiddetli bir gayret vardı.”

5
4
4
4
4
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.