Hangisi şeftaliyle yapılan bir tür tatlıdır

Hangisi şeftaliyle yapılan bir tür tatlıdır
Hangisi şeftaliyle yapılan bir tür tatlıdır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi şeftaliyle yapılan bir tür tatlıdır 

Doğru Cevap: Peşmelba

Şeftali Melba (Fransızca: pêche Melba) şeftali ve frambuaz püreli vanilya dondurmalı tatlı. Fransız şef Auguste Escoffier tarafından 19. yüzyılın sonunda Avustralyalı operacı Nellie Melba için yaratılmış bir tatlı.

1892 yılına Nellie Melba Covent Garden'da gösteri vermek amacıyla Londra'dayken Orléans Dükü onun için bir akşam yemeği partisi düzenlemiş. Bu ziyafet için Fransız şefi Escoffier vanilya dondurma üzerine bükülmüş şeker ile süslenmiş şeftaliler yerleştirerek yeni bir tatlı yaratmış. Dondurmalı tatlının erimesini önlemek için buzdan yapılmış bir kuğu heykeli içinde servis edildi.
1900 yılında Carlton Oteli'nin açilişi için Escoffier şekerlenmiş ahududu püresi ekledi. Bugün şeftalı yerine armut, kayısı, ve ya çilek kullanan var, ama Escoffier'in kendisi herhangi bir değişikliğin lezzetlerin dengesini bozacağını uyarmiş.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.