Hangisi tarih derslerinde adı geçen dönmelerden biri değildir

Hangisi tarih derslerinde adı geçen dönmelerden biri değildir
Hangisi tarih derslerinde adı geçen dönmelerden biri değildir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi tarih derslerinde adı geçen dönmelerden biri değildir 

A- Bakır çağı

B- Çinko çağı

C- Demir çağı

D- Tunç çağı

Doğru Cevap: Çinko çağı

Tarih Öncesi Çağlar

Tarih Öncesi Çağlar, yazının kullanılmadığı zaman dilimini ifade eder. Bu çağdaki devirler genel olarak ismini o dönemde kullanılan madenlerden almıştır. Bu dönemin ve devirleri kesin çizgilerle birbirinden ayrılamazlar. Bölgeler arası farklıklar söz konusudur.
Taş Devri
  • Kaba Taş
  • İlkel dönem.
Yontma Taş
Bu dönemde insanlar mağaralarda yaşayıp madenleri yontarak basit araç gereçler yapmışlardır. Dönemin en önemli özelliği ateşin ilk kez kullanılmasıdır.
Cilalı Taş
İlk kez yerleşik hayata geçilmiş, hayvanlar evcilleştirilmiş ve ilk kez topraktan faydalanma yoluna gidilmiş ve tarım yapılmaya başlanmıştır.

Tarih Öncesi Çağlar

Maden Devri
Bakır Devri
Doğada çok bulunması ve kolay işlenebilir olması nedeniyle insanların ilk kullanmaya başladığı maden çeşidi bakır olmuştur.
Tunç Devri
Tunç, bakır ve kalayın karışımından meydana gelir. Bu dönemde icat edilen tekerlik sayesinde gelişmelerin önü açılmıştır.
Demir Devri
Demirin kullanılmaya başlanması insanlık tarihini derinden etkilemiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.