Hangisi Türkiye'de bulunan antik kentlerden biri değildir

Hangisi Türkiye'de bulunan antik kentlerden biri değildir
Hangisi Türkiye'de bulunan antik kentlerden biri değildir sorusunun cevabını vereceğiz.

12 Aralık 2021 Pazar 969. Kim Milyoner Olmak İster Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla izleyicisiyle buluştu. Milyonluk sorunun açılması için umutlu bekleyiş bu hafta da devam ediyor. Bu akşam dikkati çeken bir Milyoner sorusu da,

Soru : Hangisi Türkiye'de bulunan antik kentlerden biri değildir

A- Galapagos
B- Aspendos
C- Sagalassos
D- Termessos

Doğru Cevap: Galapagos

Galapagos Adaları, Colón Takımadaları olarak da bilinir, Büyük Okyanusun doğusunda Ekvador'a bağlı takımadalar. Uzak ve izole bir konumda olan adalar, Güney Amerika kıtasının yaklaşık 1000 km batısında yer alır. Galapagos takımadaları toplam 50.000 km² yüzölçüme sahiptir.
Aspendos veya Belkıs Antalya ili Serik ilçesinde bulunan Belkıs köyünde yer alan antik tiyatrosuyla meşhur bir antik kenttir. Pamfilya'nın en zengin şehirlerinden birisidir.

Sagalassos, Antalya'ya 110, Isparta'ya 41 km uzaklıkta, Burdur'un Ağlasun ilçesinin 7 km kuzeydoğusunda yer alan antik bir kenttir. Antik Yunan'da Pisidya'nın başkenti olan bu şehrin çoğu yapısı kısmen de olsa ayakta kalabilmiştir. Bunların en iyi durumda olanı ise tiyatro bölümüdür.
Termessos, Türkiye’nin en iyi korunmuş antik şehirlerindendir. Antalya’nın 30 kilometre kuzeybatısında, Korkuteli yolu üzerinde yer alır. Deniz seviyesinden ortalama 1.150 metre yükseklikte, Güllük Dağı’nın güneybatısında doğal bir platform üzerine kurulmuştur.

7
1
3
1
1
1
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.