Hangisinin Cumhuriyet Dönemi'nde çağdaş Türk tiyatrosunun Batı tiyatrosu düzeyine getirilmesine önemli katkıları olmuştur

Hangisinin Cumhuriyet Dönemi'nde çağdaş Türk tiyatrosunun Batı tiyatrosu düzeyine getirilmesine önemli katkıları olmuştur
Hangisinin Cumhuriyet Dönemi'nde çağdaş Türk tiyatrosunun Batı tiyatrosu düzeyine getirilmesine önemli katkıları olmuştur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hangisinin Cumhuriyet Dönemi'nde çağdaş Türk tiyatrosunun Batı tiyatrosu düzeyine getirilmesine önemli katkıları olmuştur?
A) Muhsin Ertuğrul
B) Ahmet Mithat Efendi
C) Namık Kemal
D) Abdülhak Hamit Tarhan

Cevap : A) Muhsin Ertuğrul
Muhsin Ertuğrul (1892-1979), Türk tiyatro tarihinde önemli bir tiyatro yönetmeni, oyuncu ve eğitimcidir. Türk tiyatrosunun gelişimine ve çağdaş tiyatro anlayışının yaygınlaşmasına önemli katkılarda bulunmuştur.

Muhsin Ertuğrul, Cumhuriyet Dönemi'nde çağdaş Türk tiyatrosunun Batı tiyatrosu düzeyine getirilmesine önemli katkıları olan bir tiyatro yönetmeni, oyuncu ve eğitimci olarak tanınır. Türk tiyatrosunun gelişimine ve modernleşmesine büyük katkılar sağlamıştır. İstanbul Şehir Tiyatroları'nın kurucusu ve ilk müdürü olarak, Batı tiyatrosunun etkisini Türk sahnesine taşıyarak Türk izleyicisini modern ve gerçekçi eserlerle buluşturmuştur. Aynı zamanda tiyatro eğitimi alanında da önemli çalışmalara imza atmış ve birçok tiyatro sanatçısına yol göstermiştir. Bu nedenle, Muhsin Ertuğrul Cumhuriyet Dönemi'nde çağdaş Türk tiyatrosunun Batı tiyatrosu düzeyine getirilmesine önemli katkılar yapmıştır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.