Hanya günümüzde hangi ülkenin topraklarındadır

Hanya günümüzde hangi ülkenin topraklarındadır
Hanya'yı Konya'yı anlamak deyimindeki Hanya günümüzde hangi ülkenin topraklarındadır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hanya'yı Konya'yı anlamak deyimindeki Hanya günümüzde hangi ülkenin topraklarındadır 

A- Yunanistan
B- Gürcistan
C- İran
D- Libya

Doğru Cevap: Yunanistan

Hanya'yı Konya'yı anlamak deyiminin anlamı
Dünyada insanın başına neler gelebileceğini öğrenmek, zorluklarla karşılaşmak, tecrübe kazanmak.
Hanya: Bir işin gerçek yönünü anlayarak aklı başına gelmek, akıllanmak anlamındaki (veya bilmek, görmek) deyiminde geçen bir söz.
Hanya nerededir (yerleşim yeri olarak) diye düşünen olursa, Hanya, Orta Çağ'da Venedikliler döneminde Canea adını taşımıştır Girit'in ikinci büyük şehri ve aynı adı taşıyan ve Girit'in dört idarî bölümünden biri olan ilin merkezidir.
Hanya (Yunanca'da Χανιά - Hania - Chania), Orta Çağ 'da Venedikliler döneminde Canea adını taşımıştır Girit 'in ikinci büyük şehri (2001 nüfusu 139000) ve aynı adı taşıyan ve Girit'in dört idarî bölümünden biri olan ilin (nomos) merkezidir.
828 yılında adayı fetheden Araplar tarafından kuruldu. Sırasıyla Doğu Roma ve Venedik hakimiyetine geçen adaya 1453 yılında İstanbul’un Osmanlılar tarafından fethinden sonra şehirden kaçan pek çok din adamı ve sanatçı sığındı; Bizans kültürü ve dinini yaşattılar. Hanya, 1645 yılında 54 gün süren kuşatmadan sonra 17 Ağustos’ta Osmanlılar tarafından fethedildi. Osmanlılar’ın Girit Adası’nda fethettiği ilk kale idi. 1669'da adanın fethini tamamlayan Osmanlı Devleti tarafından adanın idarî merkezi yapıldı. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında çıkan Rum isyanı üzerine adaya gönderilen Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Girit Rumlarının bağımsızlığı için zemin hazırlayan Halepa Sözleşmesi’ni 23 Kasım 1878’de Hanya’nın bir ilçesi olan Halepa’da imzaladı.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
2
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.