Harita ile kroki arasında ne gibi farklar vardır

Harita ile kroki arasında ne gibi farklar vardır
Harita ile kroki arasında ne gibi farklar vardır, Dünya’nın birebir ölçülerinde bir haritası hazırlanmış olsaydı kullanılabilirliği nasıl olurdu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya üzerindeki bir yerin haritası oluşturulurken o yere ait özelliklerin tamamının bire bir olarak haritaya aktarılması mümkün değildir. Örneğin Dünya’nın bire bir ölçülerinde haritası çizilmek istense Dünya’nın evrende kapladığı alan kadar bir kâğıda ihtiyaç duyulurdu. Bu nedenle haritası çizilmek istenen yerin belli bir oranda küçültülmesine ihtiyaç vardır.

1. Harita ile kroki arasında ne gibi farklar vardır

Kroki bir bölgenin veya yerin kuş bakışı görünümünü herhangi bir ölçek birimi kullanmadan kağıda veya dijital ortama aktarılmasına denir, Plan ise bir yerin veya bölgenin kuş bakışı görünümünü ölçekli ve belli bir oranda çizilmesidir

2. Dünya’nın birebir ölçülerinde bir haritası hazırlanmış olsaydı kullanılabilirliği nasıl olurdu

Kullanışlı olamazdı. Çünkü haritanın hedefi dünyayı veya bölgeyi bütün olarak görebilmeyi sağlamaktır. Çünkü yapılacakları planlamak daha kolay olmaktadır. Haritanın tamamen dünya yüzeyini birebir yapma şansı olamaz çünkü eğik küre şeklin düzlem ortamına aktarılması problem olmaktadır. Büyük bir haritanın taşınması ve hesaplamalarda kullanılması sorun olacaktır. Bütün detayların yapılması zaman alacaktır.

10
13
10
10
10
10
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.