Harvard yeni Einstein'ını buldu

Harvard yeni Einstein'ını buldu
Sabrina Gonzalez Pasterski ismini daha önce duymamış olabilirsiniz ancak 23 yaşındaki genç fizikçiden yeni Einstein olarak bahsediliyor.

ABD'nin en prestijli üniversitelerinden birisi olarak gösterilen Harvard, yeni Einstein'ını 'Y kuşağı'ndan buldu.

23 yaşındaki genç fizikçi, günümüzün en başarılı bilim insanlarından biri olarak gösteriliyor.
Küba asıllı ABD'li genç fizikçi MIT’den normalden bir yıl erken, üç yılda 4 üzerinden 5.0 ortalamayla (yüksek başarılı öğrencilere verilen not), 'MIT Physics Orloff Scholarship' bursu verilen ilk kadın öğrenci olarak mezun oldu.
Aynı üniversitenin Fizik bölümüne tam bağımsız doktora adayı olarak kabul edilen 23 yaşındaki Pasterski'den yeni Einstein olarak bahsediliyor.
Zira Pasterski, tıpkı Einstein'ın yaptığı gibi kara delikler, yer çekimi kuvvetinin ve uzay zamanının doğası gibi konular üzerine araştırmalar yürütüyor.
Ancak Sabrina’nın yeni Einstein olarak görülmesinin sebebi sadece akademik başarıları ve üzerinde çalıştığı alanların Einstein ile benzerlik göstermesi değil.
Pasterski, bugüne kadar NASA ve Jeff Bezos'un uzay girişimi Blue Origin'in dikkatini de çekmeyi başardı. Sabrina, henüz 14 yaşındayken kendi başına tek motorlu bir uçak yapıp uçurmuştu.
Akıllı telefon kullanmayan, hiçbir sosyal medya hesabı bulunmayan Pasterski'nin bu alanda 'Y kuşağı'ndan oldukça farklı olduğunu söylemek de mümkün.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.