Haşr Suresi (21-24) ayetler ve anlamları

Haşr Suresi (21-24) ayetler ve anlamları
Haşr Suresi (21-24) ayetler ve anlamları nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Haşr suresi faziletleri

Haşr Suresi ile ilgili Hadis kaynaklarında da bilgiler yer almaktadır. Sabah ve akşam üç defa (besmeleden önce) "Eûzü billâhi'ssemîi'l-alîmi mine'ş-şeytâni'r-racîm" dedikten sonra Haşr sûresinin son üç âyetini okuyanlar için büyük müjdeler verilmiştir. Bu nedenle surenin sabah ve akşam okunması gelenek haline gelmiştir.

Haşr suresi konusu

Medine'de indirilen Haşr Suresinde Allah'ın varlığı, birliği, yüceliği, rahmet şefkatinin enginliği ve gücü anlatılmıştır. Bunun yanı sıra, İslâm toplumunu ortadan kaldırmak üzere Mekkeli müşriklerle ittifak yapan Nadîroğulları'nın Medine'den topluca sürülmesi hadisesi ile Yahudilerle antlaşma yapan münafıklardan söz edilmektedir.

Haşr Suresi 21-24. Ayetler

21. Lev enzelnâ hâzâl kur'âne alâ cebelin le raeytehu hâşian mutesaddian min haşyetillâh(haşyetillâhi), ve tilkel emsâlu nadribuhâ lin nâsi leallehum yetefekkerûn(yetefekkerûne).

22. Huvallâhullezî lâ ilâhe illâ huve, âlimul gaybi veş şehâdeti, huver rahmânur rahîm(rahîmu).

23. Huvallâhullezî lâ ilâhe illâ huve, el melikul kuddûsus selâmul mu'minul muheyminul azîzul cebbârul mutekebbir(mutekebbiru), subhânallâhi ammâ yuşrikûn(yuşrikûne).

24. Huvallâhul hâlikul bâriul musavviru lehul esmâul husnâ, yusebbihu lehu mâ fîs semâvâti vel ard(ardı) ve huvel azîzul hakîm(hakîmu).

Haşr Suresi 21-24. ayetlerin anlamı

21. Eğer bu Kur’an’ı bir dağa indirmiş olsaydık, onun Allah korkusuyla başını eğip paramparça olduğunu görürdün. Biz bu misalleri insanlara düşünsünler diye veriyoruz.
22. O, kendisinden başka ilah olmayan Allah’tır. Görülmeyeni de görüleni de bilendir. O esirgeyendir, bağışlayandır.
23. O, mülkün sahibi, her türlü eksiklikten uzak, esenlik veren, güven veren, gözetip koruyan, üstün ve otorite sahibi, büyüklükte eşi bulunmayan, kendisinden başka ilah olmayan Allah’tır. Allah, müşriklerin ortak koştuklarından münezzehtir.
24. O, yaratan, yoktan var eden, varlıklara şekil veren Allah’tır. En güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanlar onu tesbih ederler. O üstündür, hikmet sahibidir.

58
1
130
2
8
6
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.