Hastalanınca iyileşmek için neler yaparız

Hastalanınca iyileşmek için neler yaparız
Hastalanınca iyileşmek için neler yaparız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sonbahar ve kış aylarında sıkça karşılaştığımız grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan kendimizi muhafaza edebilmek için bağışıklık sistemimizi güçlendirecek sebze ve meyveleri tüketebiliriz.

Çorbalarımıza sarımsak ekleyerek, sarımsağın anti-mikrobiyel özelliğinden faydalanabiliriz. (sarımsak çiğ olmalıdır.) Gribe yakalandığımızda şikayet ettiğimiz kas kasılmalarının önüne geçebilmek için iki bardak pancar suyu tüketebiliriz. Günde iki bardak pancar suyu içmek, hastalık boyunca daha enerjik hissetmemizi sağlayabilir.

Grip ve soğuk algınlığı denince akla gelen ilk besin limondur. Zengin C vitamini içeriğinden daha fazla yararlanabilmek için bütün halinde yemeliyiz. Hastalandığımızda oluşan boğaz ağrısını gidermek için elma sirkesi ve suyu karıştırarak gargara yapabiliriz. Yaptığımız bu gargara boğazlarımızı rahatlatmaya yardımcı olacaktır.

Tarhana çorbası nezle olduğumuz zaman tüketebileceğimiz lezzetli bir çorbadır. A ve B vitamini, kalsiyum, demir ve çinko bakımından zengindir.

Soğuk algınlığına yakalanan hastalarda en çok rahatsızlık veren şey burun tıkanıklığıdır. Tuzlu su ile temizlenirse rahatlama sağlanabilir.

Metabolizmanızı daha iyi çalışması için sıvı tüketiminin önemi oldukça fazladır. Hasta olduğumuz günlerde, çay kahve gibi içeceklerin aksine ıhlamur, rezene, zencefil, kuşburnu gibi gribe karşı dirençli olmamızı sağlayacak içecekleri tüketebiliriz. Bu çaylar hastalığı çok daha kolay atlatmaya yardımcı olabilir.

Grip veya soğuk algınlığına yakalandığımızda hastalığa karşı direnmeye çalışan vücudumuzun metabolizmanızı hazmı zor besinlerle yormamalıyız, daha az yağlı besinler tüketmeliyiz.

1607
491
646
535
139
301
1387
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.