Hava olayları günlük yaşamınızı nasıl etkiler

Hava olayları günlük yaşamınızı nasıl etkiler
Yaşadığınız çevrede etkili olan hava olayları günlük yaşamınızı nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hava olayları yaşantımızı direkt olarak etkileyen faktörlerin başında gelir. Hava olayları yağmur, rüzgar, kar, sis, güneş, sıcaklık olarak sayabiliriz. 

Yağmur suyun buharlaşarak bir araya gelmesi ve damlacık oluşturarak yeryüzüne döner. Yağmurun günlük yaşantımıza etkisi yağmur yağarken dışarıda duramayız kendimize korunacak bir yer buluruz. Çok yağdığı zamanlarda su baskınları ve seller olur. 

Kar : Buharlaşarak bulut olan su buharlarının kristalleşerek yeryüzüne dönmesi olayına kar diyoruz. Kar yağdığı zaman yollar buz tutar, sıcaklık düşer. Kalın giysiler giymek zorunda kalırız. Dışarıda kalma süremiz çok düşer.

Dolu : Buharlaşan ve bulut olan su buharları katılaşarak buz halini alarak yer yeryüzüne dönmesidir. Dolu yağması tarım ürünlerine, ağaçlara, meyve ve sebzelere zarar verir.

Sis : Yeryüzüne çok yakın mesafede bu buharlarının yoğunlaşması ile oluşan sis nedeniyle görme mesafesi azalır. Bir yer gitme hızımız düşür.

Rüzgar : Alçak basınç ve Yüksek basınç arsındaki hava hareketlerinde dolayı oluşan esintidir. Rüzgar havanın değişmesini sağlayan faktördür. Bulutları bir yerde bir yer ulaşmasını saylayan rüzgardır. Rüzgarlı havalarda dışarı çıkamayız rüzgarın ne getireceği belli değildir.

Sıcaklıklığın  arması ve azalması yaşantımızı çok etkiler. Çünkü havanın sıcaklığına göre hareket etmezsek kaliteli bir yaşantımız olmaz. Soğuk havalarda ince giysiler giyemeyiz. Sıcak havalarda da kalın giysiler  giyemeyiz. Yani giyimimizi havanın sıcaklık durumuna göre ayarlamak zorundayız

Günlük yaşantımızı hava olaylarına göre ayarlamak zorundayız. Çünkü doğa bizden güçlüdür onu engelleyemeyiz ama kendimizi koruyabiliriz.

Kaynak:Eğitim Sistem

10
109
155
8
8
7
134
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.